RSSTwitterFacebookGoogle+                 
           Синдикална организација АД ЕЛЕМ - Синдикална подружница РЕК Битола

Првомајски протест

IMG-насловнаV

 

Еднаквост за сите, ако се зголемува платат на „народните избраници“ за 78%, тогаш и за сите работници да се зголеми платат за 78%

Не да се убедуваме дека за работниците дека е доволно зголемување од 2.000денари 

ХТЗ алишта за сите работници навремено да се обезбедуваат а не повеќе од 4 години да немаат работниците алишта и чевли за работа.

Ова е само дел од истакнатото на првомајскиот протест од страна на

Повеќе...

ПРОТЕСТ ЗА ПОГОЛЕМА ПЛАТА НА 1-ВИ МАЈ

protest copy

ПРОТЕСТ ЗА ПОГОЛЕМА ПЛАТА 

На денот на трудот 1ви Мај во организација на Конфедерацијата на Слободни Синдикати на Македонија- КСС ке се одбележи со

Повеќе...

Барање за зголемување на плата во 2023година

Самостоен синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија на РМ

Синдикална организација АД ЕЛЕМ

          

Повеќе...

Нека ни е Честит 28-ми Август,Денот на рударите

uspenie na presveta Bogorodica

Нека ни е честит 28ми Август денот на рударите и нека ни е честит празникот Успение на Пресвета Богородица-мајка заштитничка на рударите

 

Закани по живот на синдикален претставник

Закани по живот на синдикалниот претставник и неговото семејство

 

На ден 16.08.2022година по поштенски пат на домашна адреса пристигна закана по живот

Повеќе...

Изречена казна по втор пат за попречување во синдикално организирање кон АД ЕСМ-АД ЕЛЕМ

kazna po vtor pat za firmata potcrtano

Почитувани 

Во оваа прилика ве информираме дека по втор пат се изрекува КАЗНА за АД ЕСМ ,поради непостапување по судска одлука 

Казната која е

Повеќе...

ПРИСТАПНИЦА ВО СИНДИКАТ И КАНТА СИРЕЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат сите вработени во РЕК Битола дека на ден 15.04.2022 година  при подигањето на КАНТА СИРЕЊЕ ке им биде БАРАНО ДА ПОТПИШУВААТ

Повеќе...

ПРОТЕСТ ЗА ПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОН И ПРЕСМЕТКА НА ПЛАТА

протест сл1

протест сл2

протест сл3

Барање за исплата на РАБОТА ВО НЕДЕЛА

trudov nedela neraboten den

Почитувани колеги во продолжение ви го приложување на барањето доставено до Државниот  инспекторат за труд, а се однесува на законот за работа во

Повеќе...

LET US PART!C!PATE

LET US PART!C!PATE

                                               

                            &nbsp

Повеќе...

БАРАЊЕ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТА

WEB Baranje za ZGOLEMUVANJE NA PLATA-page-0-min

Почитувани 

Синдикалната Организација на АД ЕЛЕМ,  Самостоен Синдикат на Работниците од Енергетика,Рударство и Индустрија на Маједонија-ССЕРИ

Повеќе...