RSSTwitterFacebookGoogle+                 
           Синдикална организација АД ЕЛЕМ - Синдикална подружница РЕК Битола

ПРОТЕСТ ЗА ПОГОЛЕМА ПЛАТА НА 1-ВИ МАЈ

ПРОТЕСТ ЗА ПОГОЛЕМА ПЛАТА 

На денот на трудот 1ви Мај во организација на Конфедерацијата на Слободни Синдикати на Македонија- КСС ке се одбележи со организирање на протест пред Владата на Македонија.

Целта на протестот е зголемување на платите за сите работници и рамноправност на сите . Рамноправност при зголемување на платата за сите чинители во државата по принципот на последното зголемување на платата на народните-државни избраници во висина на 80%  за сите работници,а не за работниците кои ги избрале тие народни-државни избраници да нема или да биди незначително зголемувањето на платата. 

Сметаме дека реално покачување на платите на сите работници во Македонија е за 15.000,оо денари 

Доколку и Вие се согласувате ,повелете на протестот со своето присуство да дадете допринос за покачување на вашите палти .

Се гледаме пред Влада на 1ви Мај 

protest copy