RSSTwitterFacebookGoogle+                 
           Синдикална организација АД ЕЛЕМ - Синдикална подружница РЕК Битола

Првомајски протест

 

Еднаквост за сите, ако се зголемува платат на „народните избраници“ за 78%, тогаш и за сите работници да се зголеми платат за 78%

Не да се убедуваме дека за работниците дека е доволно зголемување од 2.000денари 

ХТЗ алишта за сите работници навремено да се обезбедуваат а не повеќе од 4 години да немаат работниците алишта и чевли за работа.

Ова е само дел од истакнатото на првомајскиот протест од страна на претсеателот на гранскиот синдикат на ССЕРИ- Васко Перчаковски

 

IMG-насловнаV

 

IMG-c8c74a41345ef1c99aaa0bd83f23cdab-V