RSSTwitterFacebookGoogle+                 
           Синдикална организација АД ЕЛЕМ - Синдикална подружница РЕК Битола

Штетна спогодба потпишана од актуелниот „синдикат“

Почитувани колеги

Сакаме да Ве информираме дека синдикатот во кој членувате моментално и кој треба да ги подобри работничките права и зголеми платата на работниците ,работи спротивно вас. Синдикатот кој вие го плакате од вашите плати на де 23.05.2023 година потпиша  штетна спогодба со која ги намали платените отсуства на работниците за време на годишен одмор , за време за работа во празник и за работа во смени

Во продолжение е спогодбата и делови од колективниот договор

Размислете добро на кого му ја давате вашата доверба и размилете сега што се крој со новиот опш колективен договор кој сакаат да го потпишат ССМ и Владата

pogodba

kol1

kol2

kol3

kol4