RSSTwitterFacebookGoogle+                 
           Синдикална организација АД ЕЛЕМ - Синдикална подружница РЕК Битола

Нема место за каприц и хирови во Синдикалното организирање

statutarno str 1 povtoreno

Почитувани колеги

Во оваа прилика сакаме да Ве информираме за уште една добиена пресуда во корист на ССЕРИ а се однесува за повторување на постапка која веќе еднаш е досудена во наша корист , по истата се постапува и им се изрекува казна на компанијата поради неспроведување на СУДСКА ОДЛУКА од страна на раководството на АД ЕЛЕМ-ЕСМ, а во овај случај за повторување е понесена од страна на работодавачот АД

Повеќе...

СТОП на шитрење на КОВИД САРС заразата

СТОП НА КОВИД САРС ЗАРАЗАТА

На следниот лин можите да го проследите НАПО ,опасностите , можен начини на пренос на вирусот , но и како да се заштитиме од

Повеќе...

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЧЛЕНОВИТЕ

Известување

Во оваа прилика сакаме да Ве известиме дека од нашите членови добиваме информации дека има поединци кои шетаат и собираат потписи за

Повеќе...

Казна за работодавачот АД ЕЛЕМ сега АД ЕСМ

Решение ИПК 4-21obelezana-page-0-min

Почитувани колеги

Како што претходно ве информиравме дека заложбите на работодавачот за слободата во синдикалното организирање се ДЕКЛАРАТИВНИ, го

Повеќе...

Потврдена пресуда во корист на ССЕРИ -СП Дирекција

СП Дирекција - второстепена-page-0-min

Почитувани колеги

Во оваа прилика сакаме да ве информираме дека конечно после 3 години во судски спор е ДОБИЕНА пресудата за Синдикалната подружница

Повеќе...

Слобада во синдикализмот, нека ни е честит 1-ви Мај

1vi maij copy

Нека ни е честит 1ви Мај , Меѓународниот ден на трудот каде работниците се самоорганизираа за остварување на своите права , за жал и во 21ви ВЕК ние се

Повеќе...

28-ми Април Сведски ден за безбедност и здравје на работните места

28april BZR den

На сите работници им е загарантирано правото на безбедно и сигурно работно место ,од сите ризици и опасности .

Безбедните и сигурни работни услови не

Повеќе...

Статутарна персуда по која НЕ ПОСТАПУВА РАБОТОДАВАЧОТ

Document-page-001 copy

Слобода во синдикално одлучување и делување?

Почитување на правосудниот систем?

Владеење на правото?

Ова се само мислени именки за раководните

Повеќе...

ДОСТА Е,ПРЕТЕРАВТЕ- протест за работнички права

protest

 

„Една од постојаните повреди кон КСС се однесува на членовите на  Самостоен синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија на

Повеќе...

Почитување или газење на работничките права

Почитувани колеги,

Испровоцирани од објавениот прилог во Енергија со број 26 од Март 2021 година, кој се однесува на спогодба за продолжување на

Повеќе...

Честит 8-ми Март

Red-rose-heart-min

Самостојниот синдикат на работниците од Енергетика,Рударство и Индустрија на Р.Македонија- ССЕРИ на сите припаднички на понежниот пол им го честита

Повеќе...