RSSTwitterFacebookGoogle+                 
           Синдикална организација АД ЕЛЕМ - Синдикална подружница РЕК Битола

28-ми Април Сведски ден за безбедност и здравје на работните места

28april BZR den

На сите работници им е загарантирано правото на безбедно и сигурно работно место ,од сите ризици и опасности .

Безбедните и сигурни работни услови не се привилегија, тие се обврска на секој работодавач

 

Обврските на вработените на полето на безбедноста и здравјето при работа не влијаат врз начелото за одговорност на работодавачот. Работодавачот ги спроведува мерките за безбедност и здравје при

Повеќе...

Статутарна персуда по која НЕ ПОСТАПУВА РАБОТОДАВАЧОТ

Document-page-001 copy

Слобода во синдикално одлучување и делување?

Почитување на правосудниот систем?

Владеење на правото?

Ова се само мислени именки за раководните

Повеќе...

ДОСТА Е,ПРЕТЕРАВТЕ- протест за работнички права

protest

 

„Една од постојаните повреди кон КСС се однесува на членовите на  Самостоен синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија на

Повеќе...

Почитување или газење на работничките права

Почитувани колеги,

Испровоцирани од објавениот прилог во Енергија со број 26 од Март 2021 година, кој се однесува на спогодба за продолжување на

Повеќе...

Честит 8-ми Март

Red-rose-heart-min

Самостојниот синдикат на работниците од Енергетика,Рударство и Индустрија на Р.Македонија- ССЕРИ на сите припаднички на понежниот пол им го честита

Повеќе...

Не почитување на правото и правниот систем

за веб1-page0001

Извршна пресуда во корист на ССЕРИ за СО АД ЕЛЕМ

25-06-2019 20mil-001

Почитувани колеги

Со оваа прилика сакаме да ве известиме за  извршната пресуда во корист на Самостојниот синдикат на работниците од

Повеќе...

Среќна нова 2021 година

2021

Самостојниот Синдикат на работниците од Енергетика ,Рударство и Индусртија на Р.Македонија- ССЕРИ , Ви  ја честита новата 2021 година и Божиќните

Повеќе...

Интервју дадено за порталот Работник

Благодарност за укажаната можност на порелот Работник , да ги изнесеме  проблеми и состојбите со кои се соочува Самостојниот Синдикат на

Повеќе...

Потврдна пресуда за ЛЕГИТИМИТЕТОТ на ССЕРИ

енергетика 00001

Почитувани 

Во прилог е потврдната пресуда од Апелациониот суд Скопје за ЛЕГИТИМИТЕТОТ на Самостојниот синдикат на Работниците од Енергетика

Повеќе...

Правна држава????? САМОВОЛИЕ НА РАКОВОДСТВОТО НА АД ЕСМ-ЕЛЕМ

     Државниот инспекторат за труд ја поништи како незаконита, одлуката на АД ЕСМ за распоредување на работа во Кичево од Скопје, на Димче Грков

Повеќе...