RSSTwitterFacebookGoogle+                 
           Синдикална организација АД ЕЛЕМ - Синдикална подружница РЕК Битола

Дефиниција на мобинг

legislativa
 
 

Дефиниција на мобинг согласно Законот за работните односи (Сл.весник на РМ 114/09)

Психичко вознемирување на работно место (мобинг)


Член 9-а

(1) Забранет е секаков вид психичко вознемирување на работно место (мобинг). 

(2) Психичко воземирување на работно место (мобинг) преставува дискриминација во смисла на членот 6 од овој закон.

(3) Психичко вознемирување на работно место (мобинг), во смисла

Повеќе...

28-ми Август денот на рударите

DSCN6883web

Обраќање на Претседателот на Синдикатот на АД.ЕЛЕМ г-дин Димче Дамчевски за тв ТЕРА.

http://youtu.be/_oK7m5V880s

Во пoсета на Република Бугарија и нивните синдикати

bugarsko

  Во пoсета на Република Бугарија и нивните синдикати

На ден 14-06-2013 год. на иницјатива на синдикатите на КТ, " Подкрепа" и КНСБ, а во органозација на  ФОРМАК-Бугарија,е реализирана посета во Република

Повеќе...

Размена на искуства со Европските Синдикати

4

Делегација на Синдикалната организација на А.Д ЕЛЕМ предводена од претседателот Димче Дамчевски присуствуваше на семинарот кој се одржа во Романија

Повеќе...

Семинар на вработените за Синдикалните права и работа на синдикатот

pr2

За подобро функционирање на Синдикатот истиот одржа семинар со група од вработените во РЕК-Битола со цел да ги информира за превземените активности и

Повеќе...

Посета од Европската Синдикална Делегација

pr1

Информирањето и консултирањето на синдикатите – клучен фактор за подобрување на социјалниот дијалог
Синдикалната делегација од Европката унија
Повеќе...

Синдикатот на РЕК за денот на рударите

SINDIKAT REK 001

Денеска членовите на синдикатот на РЕК Битола го одбележаа својот празник, Денот на рударите, кој воедно се совпаѓа со големиот христијански празник

Повеќе...

Одбележан денот на рударите

MAJA RUDARI 001

Генералниот директор на ЕЛЕМ, како и раководството на РЕК Битола денес во рудникот Суводол им го честитаа на рударите денот кој се одбележува во нивна

Повеќе...

Транспортниот систем од Гнеотино до Суводол официјално пуштен

OLIVERA REK 1

„Со денешниот чин буквално ги зајакнавме можностите и ефикасноста на рудниците и го продолживме животот на нашиот најголем енергетски капацитет РЕК

Повеќе...

Студот го падна системот на РЕК

STEVO rek 1

Поради дефект на 400 киловолтен прекинувач во трафостаницата „Битола 2" во надлежност на АД МЕПСО, реагираше заштитата на термоблоковите во ТЕ Битола

Повеќе...

Коњановски во посета на Мариово

konjanovski

Заменик министерот за земјоделие Зоран Коњановски во придружба на градоначалникот на Новаци Лазар Котевски денеска беше во посета на Старавина каде

Повеќе...